Karma felsefesi üzerine bir komedi | My Name is Earl

"Kötü şeyler yap, başına kötü şeyler gelsin. İyi şeyler yap, başına iyi şeyler gelsin."

Aslında dizinin felsefesi de bunun üzerine yani "Karma".


My Name is Earl, ülkemizde fazla bilinmeyen bir komedi dizisi. 2005-2009 yılları arasında yayınlanmış -bence- en başarılı komedi dizilerinden biri. Fakat az reytinge kurban giden yine bir NBC dizisi. Birkaç Emmy kazanmasına rağmen beklenen rağbeti görmeyen de diziler arasında elbette. Konusuna gelecek olursak aslında cidden çok güzel.

Earl, hayatı boyunca serserilik yapmış orta yaşlarında bir adamdır. Çocukluğundan beri kötü bir insan olma yolunda ilerlemiştir. Bir gün benzinciden kazı kazan alır ve kazımaya başlar. İşte o sırada 3 tane 100.000$ yazısını da yan yana görünce sevince boğulur. Koşarak sevinirken yola atlar ve o sırada yaşlı bir teyze arabayla çarpar. Ve kazı kazan kartı elinden uçar gider. Earl, hastanede her yeri alçı içinde yatarken televizyonda bir adamın Karma hakkında konuştuğunu görür, bu da kafasına yatar. Hayatı boyunca yaptığı kötülüklerin bir listesini çıkartır ve bunları bir bir düzeltme kararı alır. Earl, listesini tamamlamak için yola koyulduğu zaman "Karma" tekrardan kaybettiği kazı kazan kartını karşısına çıkarır. Böylece Earl'ün Karma'ya bağlılığı tamamen artar ve dizinin macerası da başlar.


Listede, "Tek bacaklı bir kızdan araba çalmak", "İçinde bağışlanmış böbrek olan soğutucuyu çalmak" gibi bir çok garip şeyler de var. 


Öncelikle dizinin çok keyifli olduğunu ve sıkmadığını söylemem gerek. Sürekli olarak liste üzerinden giden ve karşımıza yeni yeni şeyler çıkaran bir dizi olduğu için eğlence oranı yüksek. Ayrıca dizinin kurduğu ortam da ciddi anlamda samimi. Oyunculuklar yerinde (Jamie Pressly yardırıp gidiyor), senaryo özgün ve yerinde...

Sonuç olarak mutlaka izlemeniz gereken bir komedi olduğunu düşünüyorum. Benim buna puanım ise

8/10
Previous
Next Post »