The Last Man On Earth


Bu koskoca dünyada yalnız başınıza kaldığınızı hayal edin. Ne yapardınız? Herkesin yapacağı şeyler aşağı yukarı aynıdır ve dizideki Phil Miller'ın da öyle. Döktüğü içki sularında banyo yapmak, bahçedeki havuzu tuvalet olarak kullanmak ve daha niceleri...

Dizi adına bakıldığında çok "post-apocalyptic" dursa da komedi dizisi. Bir çok filmde/dizide bu tarz konular ele alınmıştı fakat hep bir ciddiyet vardı. Fakat bu defa ciddiyet neredeyse hiç yok. Yerlere avize koyup, bowling topu ile onları devirmek olsun, üst üste 10 tane akvaryum dizip arabanın bagajından 10 tane bowling topunu bırakıp akvaryumları kırmak olsun bir sürü aktivite ile karşılaşıyoruz. 

Dizinin başında yılı 2020 olarak gösteriyor. Ayrıca parantez içinde "VİRÜSTEN BİR YIL SONRA" yazıyor. Fakat ortalıkta herhangi bir ceset de görünmemekte. Bir çok kişinin kafasını kurcalayan bir durum olsa da dizinin "tatlılığı" insanın izlemesi için yeterli. Çünkü Phil Miller tam klasik bir erkek. Her erkeğin arzuları, Phil Miller'da da var. Etrafında bırakın kadını, insan olmamasından dolayı bir bara dizdiği toplara isim verip, onlarla konuşuyor. Hatta bir mağazadaki kadın mankene aşık oluyor ve bunu en yakın arkadaşı olan voleybol topuna bile söylüyor. 

Fakat ilk bölümün sonunda tabii ki de bir insan ortaya çıkıyor -sonuç olarak tek bir adamın yaşantısını konu almaya kalksa ömrü hiç uzun olmazdı gerçi yine olmayacak ama-. Phil Miller dünyadaki son insan değil, son adam olduğunu anlıyor ve biz de burada dizinin adının içinde neden "man" geçtiğini anlıyoruz. 


Bir nevi Adem ile Havva göndermesi var zaten dizide. Bu dizide resmen "Adem ile Havva cidden çok zıt insan olabilir miydi?" konusunda değinilmiş gibi. Belki amaçları bu değil ama izledikçe insan anlıyor. Dünyada sizinle kalan son insanın size aşırı zıt olduğunu düşünün, ama onunla yaşamak zorundasınız. 

Dizinin çok ama çok göze batan bir özelliği var. Dizi aşırı derecede "seksist". Zaten birinci bölümde gelen kadın ile de bu anlaşılıyor. Kadını kasten çirkin koymaları, adamın kadından tiksinmesi fakat üreme zorunluluğunun olması... 

Çok fazla uzatmaya gerek de yok zaten. Fakat cidden gerçekçi yaklaşımları olan bir dizi olmuş. Benim aşırı hoşuma gidiyor. Güncel olarak en komik komedi dizilerinden biri. Size tavsiyem, 2 Broke Girls izleyeceğinze, The Last Man On Earth izleyin. 

Benim puanım buna 8.
Previous
Next Post »